Puritate… hai la joacă

Fiecare floare este puritatea fiecărui suflet îmbogățind natura!

Este decembrie, este magie, este candoare, este blândețe. Este puritate! Da, luna lui Decembrie este o lună cu sufletul pur, curat. Și nu doar din cauza albului fenomenal al zăpezii care este specific acestor zile ( cel puțin în imaginația mea bogată ❄😉☃️) , ci datorită dezgolirii rând pe rând a sufletelor oamenilor de toate măștile construite de-a lungul anilor.

Se pare că, parcă, Sufletul, în aceste zile, își reclamă tributul și se decide să reverse toată gingășia, candoarea, bucuria, veselia, puritatea, pe care le-a ținut prizoniere atâta amar de vreme. Își dă voie să fie creativ și să creeze Magia. Magia bunătății, magia compasiunii, magia inocenței.

Acum mai mult ca oricând ni se cere a ne arăta puritatea sufletului în toate situațiile, în toate momentele, în toate cuvintele. Pentru că noi putem face asta, pentru că noi toți suntem în adâncul Sufletului nostru curați, nevinovați. Asta este credința mea. Noi cu toții venim din același Suflet comun, și acel Suflet este puritate imaculată, este dragoste pură. Doar că viața, evenimentele vieții ne învată să ne ascundem această delicatețe, și să ne construim mecanisme de supraviețuire și ziduri de piatră enorme pentru ca nimic să nu doară. Pentru că e mult mai în siguranță în durerea mea proprie decât să mai intre cineva cu durerea lui. Și, uite așa, Sufletul pur ca un ghiocel sfios devine din ce în ce mai firav, mai încărcat cu frici și probleme.

Dar, ce este puritatea???

Puritatea este chiar esența Sufletului nostru. Ea iese la plimbare în sufletele celorlalți prin delicatețea gesturilor noastre, prin inocența gândurilor pe care le trimitem altor oameni, prin dulceața și pacea vorbelor care mângâie auzul și inima celorlalți. Puritatea se ivește printr-un râs zgobiu de copil care te întâmpină cu o bucurie fără motiv, se ivește prin frumusețea pe care o vezi în interiorul oamenilor. Puritatea este acea plăcere infinită pe care o simți când admiri pictura naturii cu miile sale de palete și culori.

Puritatea este, pur si simplu, Iubirea care nu cunoaște judecata.

Puritatea este Natura întreagă.

Puritatea este căldura zâmbetului, de copil sau de adult, este bucuria molipsitoare a unui râs contagios, este inocența jocului, este luminița de stea din fiecare pereche de ochi curioși. Și roșeața care se aprinde în obraji, atunci când își declară iubirea. Puritatea se găsește într-un sărut în care te topești, este în lacrimile de fericire pe care le plangi pentru a sărbători un lucru important.

Puritatea este Inima apei cristaline care ne potolește setea fizică, este transparența perfectă prin care lumina trece nestingherită și spală Sufletele de orice poveri.

Puritatea este o calitate inerentă fiecăruia dintre noi, este un Far de Speranță, e liniște și calm sufletesc, dar și acea poftă nebună de viață pe care o simțim. Puritatea este Sufletul nostru. Puritatea este Dumnezeul nostru.

Puritatea suntem NOI!!!

2 gânduri despre „Puritate… hai la joacă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s