Magie

Lumina este Magie!

Am un chef nebun să desenez din cuvinte viu colorate despre emoții, sentimente, despre frumos. Despre luna care se pornește astăzi.

Este întâi decembrie, ziua în care România se sărbătorește ca popor. Este ziua tuturor românilor de pretudindeni, și îndrăznesc să spun că inventivitatea și curiozitatea românului l-a condus în toate colțurile planetei. Așa că,

LA MULȚI ANI, ROMÂNIE! 🇷🇴

LA MULȚI ANI, ROMÂNI! 🇷🇴🇷🇴🇷🇴

Dar, astăzi vroiam să pictez în culori pastelate, suave, catifelate MAGIA. Să o creionez în cuvinte fermecate și să o las să îmbrace lumea în puterea ei.

Decembrie este o lună magică, poate și pentru că are în ea simbolul copilariei noastre. Decembrie înseamnă atât de multe lucruri pentru atât de mulți dintre noi, incât nu cred că se poate cuantifica… De la zăpada care ne poftește jucăușă afară, la miracolul lui Moș Crăciun, la aerul și mirosul dulce al fiecărei case în parte.

Decembrie este ca un basm, în care toată lumea crede și vrea să creadă. Este o lună ideală și idealizată care tinde spre miracol, fiind încărcată de luminițe colorate care aprind sufletele, de pomi de Crăciun lângă care aflăm iubirea magică a sentimentului de acasă, de magia bunătații din sufletele oamenilor. Eu cred că Decembrie este luna cea Adevărată, luna în care Spiritul iese la plimbare prin inimile celor mulți, luna cea mai plină de bunătate și candoare, de căldură și iubire. Pentru că Noi ne dăm voie să fim mai relaxați, să ne bucurăm mai mult, să privim mai intens -Cerul sau pe noi înșine, pentru că alegem să vedem scripirile din ochii celuilalt când îi dăruim câte un cadou, cât de mic.

Magia lui Decembrie se vede și se simte peste tot unde te duci. De la frigul plin de divinitate ce miroase a portocale și scorțișoară, până la magazinele gătite pentru sărbătoarea Magiei de Crăciun.

Magia lui Decembrie este, de fapt, Magia Oamenilor. Pentru că spiritul acestor sărbători, toate aranjamentele, toate decorațiunile din orice parte a lumii, toate sunt întreținute de oameni, cu oameni, pentru oameni. Inspirația vine de Sus, dar magia se întâmplă datorită oamenilor.

Fiecare om este o bucățică de Magie. În fiecare individ există, sub multe straturi de măști de societate, o inimă confecționată din pură Magie, învelită într-o foită catifelată și sensibilă de Bunătate. Acolo se află ascunse comorile pe care noi le scoatem la suprafață în luna lui Decembrie. Cred ca suntem ajutați si de Divin prin puritatea făcliilor argintii de nea. ❄🌨

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s